Historia

Här är Katarinas berättelse om hur det hela började:

En dag föll vår telefontråd ner…igen och vi blev utan telefon. Stolpen var rutten o behövde bytas. När vi själva försökte hänga upp tråden igen, föll stolpen, knappt utan att någon rörde den…totalt genomrutten. Vår numera väldigt bekante teletrådsreparatör frågade oss om vi ville ha ny stolpe eller om vi hade andra planer.  “Jag vill ha fiber” var det första jag sa. Det var ju för dyrt fick vi veta, men om man ska ha det måste man bilda förening.

Sagt o gjort…jag började FORSKA och det första namn jag får upp i huvudet, var Kim Pettersson, som berättade att man redan höll på att gå runt i byn Lur för att få igång något sådant, men att de fått veta att de är för få, o byn är för liten, men jag blev hänvisad till Linus Ahlqvist, och tillsammans med honom och Magnus Nilsson som snabbt anslöt sig, så började vi dra igång ett större projekt som omfattade hela Farstorp.

Det var fristående insatser från var och en och jag blev mer o mer fascinerad över vilken kompetens som faktiskt kan finnas när man forskar lite.

Vi tog också kontakt med kommunen. Där hade vi lite otur, för eldsjälen där, avled precis när vi hade planerat vårt möte. Vi fick information om det väldigt sent, och andra personer som inte var insatta kom ändå till ett framskjutet möte och gav oss den information som de lyckats skrapa ihop. Vi fortsatte att planera och hade ett par möten i mitt hem, för att sedan flytta till Lur, där allt hade börjat från början. Sedan tillkom än den ena och än den andra för att hjälpa till, och kompetenserna var högre o bättre än vi kunde ana, så var fanns det några hinder??? Det var väl bara o dra igång en förening?

 Jag valde i det läget att hoppa av, för jag kände att nu rullar bollen av sig själv.

Föreningen startades upp via ett korrekt offentligt möte där en styrelse tillsattes för att sköta det administrativa och bidragsansökningar och annat sådant som kommer o tillkomma och min man Billy Tågerud skrev in sig som medlem omedelbart. För nu väntar vi på vår fiberkabel. 

Katarina Tågerud